REGION

Formiran štab za povratak državljana Crne Gore iz inozemstva

Zdravlje građana na prvom mjestu

Mevludin Nuhodžić. Avaz

Srna

17.3.2020

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, povodom situacije u vezi sa koronavirusom, formirao je Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom državljana Crne Gore iz inozemstva.

Štab će napraviti evidencije državljana Crne Gore u inozemstvu koji planiraju povratak u domovinu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Operativni štab će postupiti po svakom pojedinačnom zahtjevu koji bude dostavljen crnogorskim institucijama, izvršiti neophodne provjere i predložiti mjere čiji je cilj konkretizacija aktivnosti za njihov dolazak u Crnu Goru.


Štiti javno zdravlje i sigurnost građana. Avaz

Nuhodžić je naglasio da se samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija štiti javno zdravlje i sigurnost građana.

- Za Crnu Goru zdravlje građana je na prvom mjestu. Svi resursi su stavljeni u funkciju ostvarivanja tog cilja - istakao je Nuhodžić.

On je dodao da će o svim aktivnostima pravovremeno informirati građane, kojima je zahvalio na odgovornom ponašanju i pridržavanju mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

- Samo ako smo odgovorni, ako djelujemo udruženim snagama, možemo adekvatno da odgovorimo tom izazovu - poručio je Nuhodžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.