CRNA GORA

Još jedna osoba zaražena, ukupno 312 oboljelih

Saopšteno je da je od posljednjeg presjeka analizirano 48 uzoraka među kojima je jedan bio pozitivan na prisustvo novog virusa korona.

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković. Agencije

Avaz.ba

20.4.2020

Crnoj Gori registrovan je još jedan zaraženi virusom korona, te je ukupan broj oboljelih porastao na 312. 

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore saopšteno je da je od posljednjeg presjeka analizirano 48 uzoraka među kojima je jedan bio pozitivan na prisustvo novog virusa korona.

Pomoćnik direktora Instituta Senad Begić rekao je na konferenciji za novinare da je novooboljeli iz Podgorice i da je kontakt ranije poznatog slučaja.

U Podgorici je virusom korona zaražena 161 osoba, Tuzima 37, Nikšiću 33, Baru 23, Ulcinju 22 i Andrijevici sedam, Bijelom Polju, Herceg Novom i Plavu po šest osoba, Budvi pet, Danilovgradu i Tivtu po tri.


Eraković: Pacijenti dobrog opšteg stanja. Agencije

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković rekao je da se na klinici nalazi 17 pacijenata, od kojih 12 na Infektivnoj, a pet na Internoj klicini.

On je naveo da su pacijenti na Infektivnoj klinici dobrog opšteg stanja, mnogi od njih imaju jedan negativni nalaz na virus korona.

- Očekujemo njihova retestiranja, čime bi se stekli uslovi da oni budu brzo otpušteni, dodao je on.


Eraković je na konferenciji za novinare rekao da su danas otpuštena dva pacijenta sa Infektivne klinike.

- Tri pacijenta su na Internoj klinici i zahtijevaju intenzivno liječenje, od čega su dva na respiratoru i životno su ugroženi. Stanje jednog pacijenta je komplikovano i teško, naveo je Eraković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.