REGION

Požar na Braču lokaliziran, vatrogasci ne ulaze u minski sumnjivo područje

Od ukupno oko 7,5 hektara opožarenog područja guste borove šume i makije oko dva hektara su minski sumnjiva zbog oružja iz rata

Požar lokaliziran rano jutros. Arhiv

Fena / Avaz.ba

31.5.2020

Požar na Braču, blizu Milne u Hrvatskoj koji je buknuo u subotu poslijepodne, lokaliziran je u nedjelju ujutro, a vatrogasci koji saniraju požarište ne ulaze u minski sumnjivo područje gdje su se sinoć čule detonacije. 

- Od ukupno oko 7,5 hektara opožarenog područja guste borove šume i makije oko dva hektara su minski sumnjiva zbog oružja zaostala iz Domovinskog rat i vatrogasci ne ulaze u taj dio požarišta iz sigurnosnih razloga jer ne želimo ništa riskirati - rekao je za Hinu glavni vatrogasni zapovjednik Brača Nikola Martinić. 


Vatrogasci ušli u sumnjivo područje. Arhiv

Po njegovim riječima, na minski sumnjivom području nema više otvorenog plamena, ali su i dalje prisutna izdimljavanja no trenutačna situacija je povoljnija nego sinoć jer nema vjetra koji razbuktava plamen koji uzrokuje detonacije zaostalog oružja.

- Na terenu je 25 vatrogasca i šest vozila koji dežuraju i za sada nema potrebe za uključivanjem kanadera pošto nema otvorenog plamena, a nadamo se kako će tijekom dana prestati i izdimljavanja na minski sumnjivom području požarišta - rekao je Martinić.

 Minski sumnjivo područje je prostor na Braču gdje su tijekom Domovinskog rata bile stacionirane hrvatske mornaričke snage, a nakon njihova odlaska na tom prostoru ostao je dio oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.