SRBIJA

Vučić nakon objavljene fotografije Danila i članova kavačkog klana: Pobijedit ću sve laži

Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin, napisao je Vučić

Aleksndar Vučić sa sinom Danilom. Instagram

A. Č. / Avaz.ba

11.6.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagirao je na Instagramu ponovo našla na udaru nakon što je objavljena fotografija na kojoj Danilo Vučić sjedi u kafiću sa članovima kavačkog klana.

- Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin - napisao je Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu i dodao:

- Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada niko nije djeci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dijete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gdje. Boriću se svom snagom i pobijedit ću sve njihove laži. Obećavam im to!

Podsjećamo novinarka KRIK-a, neprofitne nevladine organizacije koja se bavi istraživanjem kriminala i korupcije u Srbiji, fotografirala je Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić mlađi bio je u društvu Aleksandra Vidojevića zvanog Aco Rošavi, huligana bliskog kavačkom klanu, a dvojac je u jednom kafiću u strogom centru Beograda gledao nogometni derbi između Zvezde i Partizana. 

Novinarki su prvo prišla tri momka, a potom još dva i oduzeli su joj telefon. U toku ovog incidenta u blizini je bila i policija, koja nije reagirala. Poslije kraće rasprave, uz odobrenje Vidojevića, mobitel je vraćen KRIK-ovoj novinarki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.