NISU PROŠLI IZBORNI PRAG

Zajednica Hrvata u Crnoj Gori ostala bez mandata

Nakon što su prvi put izašla na izbore u dvije kolone i ostali su bez mandata, što je kako stvari stoje zakomliciralo izborne rezultate

Hrvati nastupili u dvije kolone. Agencije

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

31.8.2020

Nakon što su prvi put na parlamentarnim izborima nastupili u dvije političke grupacije, hrvatske nacionalne stranke Hrvatska građanska inicijativa sa 0,27 posto glasova i Hrvatska reformska stranka sa 0,13 posto ostale su ispod izbornog praga od 0,35 posto na izborima u Crnoj Gori i tako ostale bez jednog mandata.

Zajednica Hrvata u Crnoj Gori prvi put je izašla na izbore u dvije kolone i ostala bez jednog mandata, što je kako stvari stoje zakomliciralo izborne rezultate. Vladajuća partija DPS-a  tradicionalno je računala na jedan mandat ove zajednice.

No, nakon što je u junu osnovana još jedna politička partija sa hrvatskim predznakom – Hrvatska reformska stranka – na čelu sa Marijom Vučinović, koja je još prije godinu i pol dana smijenjena sa mjesta predsjednice Hrvatske građanske inicijative, stvari su se zakomplicirale.

U prvevodu nakon što se hrvatsko biračko tijelo podijelilo skoro popola, nijedna od dvije partije nije prošla izborni prag.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.