NIZ NAPADA

Medžlis IZ Pljevlja: Zašto nadležni nisu identifikovali i uhapsili odgovorne

Od danas Medžlis IZ-e Pljevlja obustavlja sve najavljene posjete od strane političkih subjekata

Napadnuti objekti IZ-a u Pljevljima. Društvene mreže

Avaz.ba

2.9.2020

Nakon niza orkestriranih napada na objekte Medžlisa Islamske zajednice Pljevlja kao i njegove istaknute članove od više NN lica, Medžlis IZ-e Pljevlja apeluje na organe bezbjednosti u Pljevljima da zaštiti lica i imovinu Islamske zajednice te sve muslimane ovog grada, prenosi Antena M.

- Zanima nas zašto državni organi nisu identifikovali ili lišili slobode ni jedno lice koje je odgovorno za širenje mržnje i straha među muslimane Pljevalja, te za nasrtaje na njihove privatne i sakralne objekte? Pozivamo sve muslimane u Pljevljima da ostanu pribrani i da ne napuštaju svoja ognjišta. Ne želimo povratak u 90.-te godine, već da zajedno gradimo bolju i prosperitetniju Crnu Goru koja je i formalno država svih njenih građana. Također, pozivamo predstavnike političkih partija da novonastalu situaciju u Pljevljima ne koriste u svoje političke svrhe, te da na račun kontrolisanja haotične situacije ne ubiraju poene, navedeno je u saopštenju predsjednika Medžlisa IZ-e Pljevlja Muriza Muslića.

Kako je doao, od danas Medžlis IZ-e Pljevlja obustavlja sve najavljene posjete od strane političkih subjekata.

- Još jednom pozivamo sve građane Pljevalja na smirivanje situacije i strasti zbog novonastale političke situacije, kao i organe javnog reda i mira da rade svoj posao. Zahvaljujemo se svim građanima koji su se ponudili da štite objekte Islamske zajednice, ali smatramo da u savremenom civilizacijkom društvu to trebaju činiti nadležni organi, naveo je on.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.