SRAM DA VAS BUDE

Marko Đurić reagirao na Zaharovu uporedbu Trampovog i Vučićevog susreta sa scenom iz filma "Niske strasti"

A zamisli taj predsjednik nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu, kazao je Đurić

Marko Đurić. Arhiv

Piše: Avaz.ba

6.9.2020

Direktor Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić stao je u odbranu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je dobio poruku iz Rusije zbog njegovog "ponašanja" u Bijeloj kući.

Naime, Vučiću je znakovitu poruku poslala Marija Zaharova (Maria Zakharova), glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, tako što je na svom Facebook profilu uz fotografiju Vučića koji sjedi ispred Donalda Trampa (Trump), predsjednika SAD, postavila i fotografiju Šeron Stoun (Sharon Stone) iz poznate scene iz filma "Sirove strasti", gdje se vidi međunožje glumice, te napisala:

Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da ste na ispitivanju, sjedite kao na fotografiji #2. Ko god da ste. Vjerujte mi.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто поверьте.

Posted by Maria Zakharova on Saturday, September 5, 2020

Na ovo je reagirao Đurić, želeći odbraniti srbijanskog predsjednika. Uz printscreen objave Zakharove, Đurić je poručio da treba sram da je bude.

- A zamisli taj predsjednik nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu. A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo! - napisao je Đurić na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.