SRBIJANSKI REŽISER

U Crnoj Gori uhapšena filmska ekipa Borisa Malagurskog

Crnu Goru htio prikazati kao diktaturu pod vladavinom Mila Đukanovića

Boris Malagurski. Ilustracija

Avaz.ba

29.9.2020

Nakon četiri sata saslušavanja u podgoričkom Centru za bezbjednost tim režisera Borisa Malagurskog pušten je da nastavi snimanje.

To je objavljeno je danas po podne na tviter nalogu Malagurskog.

Uz informaciju je objavljen i video snimak o litijama i protestima započetim u Crnoj Gori poslije usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovesti, 27. decembar prošle godine.

Prethodno je navedeno da je prvog dana snimanja dokumentarca "Crna Gora: Podijeljena zemlja" u Podgorici, policija filmski tim Borisa Malagurskog uhapsila i sprovela u Centar za bezbjednost. Malagurski je u decembru prošle godine najavio novi dokumentarac pod nazivom "Crna Gora: Podijeljena zemlja", kao kanadsko-srpski dokumentarni film, kojim bi svetskoj javnosti predočio sliku o jednoj od, kako je naveo, poslednjih diktatura u Evropi - režimu Mila Đukanovica u Crnoj Gori.


Da podsjetimo, Malagurski je srbijanski nacionalistički aktivist i samoprozvani režiser koji zaposlen na ruskoj državnoj televiziji Sputnjik u izdanju na srpskoj jeziku. Prije nekoliko godina javnost u BiH je sablaznio kada je u svojoj televizijskoj emisiji ismijavao genocid u Srebrenici. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.