LOŠE VIJESTI

Crni rekord u Srbiji, "Konov koeficijent" dostigao je rekordnu vrijednost od 12,95 posto

Na koronavirus testirano 4.739 osoba, dok je njih 614 bilo pozitivno

Raste broj zaraženih. Agencije

A. Ka. / Blic.rs

25.10.2020

Prema posljednjim podacima odnos broja zaraženih i testiranih u Srbiji, tzv. "Konov koeficijent", dostigao je rekordnu vrijednost od 12,95 posto, piše „Blic.rs“.  

Pored toga, u Beogradu je opet više od polovine zaraženih, tačnije 351 osoba, ali ono što zabrinjava je da se sada javljaju i drugi gradovi na ovoj crnoj listi poput Šapca, Zrenjanina i Prijepolja koji do sada nisu bilježili značajan porast novooboljelih.

Odnos broja zaraženih i testiranih je i dalje u porastu, pa je tako prema posljednjim podacima na koronavirus testirano 4.739 osoba, dok je njih 614 bilo pozitivno, što daje Konov koeficijent od rekordnih 12,96 posto.

U odnosu na prethodni dan kada je Konov koeficijent dostigao rekordnih 11,1 posto, danas je i ta granica znatno pomjerena.

Sada je to ujedno i najveći zabilježeni rezultat ako uzmemo u obzir drugi i treći talas, a jedine više vrijednosti su registrovane na početku epidemije u Srbiji kada je sprovođen mali broj testova, po nekoliko stotina dnevno.

Konov koeficijent je najviši bio 24. marta kada je njegova vrijednost premašila 60 posto, ali to je bilo na početku epidemije kada se testiralo znatno manje ljudi nego danas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.