NA BOLNIČKOM JE LIJEČENJU

Čedomir Jovanović imao infarkt pluća

Jovanović je imao nešto nalik manjem infarktu pluća i zapaljenje plućne maramice, koje je zahvatilo i grudni dio kičmenog stuba

Jovanović: Ljetos obolio od korone. Twitter

A. Čengić

11.1.2021

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović (49) oporavlja se uprkos zdravstvenim komplikacijama nastalim kao posljedica preležanog Kovida-19.

U petak je Jovanović u teškom stanju hospitaliziran u KBC "Dragiša Mišović", a prve procjene su bile sasvim nepovoljne. Pretpostavljalo se da Jovanović ima upalu oba plućna krila, te se sumnjalo na plućnu emboliju i upalu kičmene moždine.

Stanje mu je svakako bilo veoma ozbiljno i zabrinjavajuće. 

- U stvari, Jovanović je imao nešto nalik manjem infarktu pluća i zapaljenje plućne maramice, koje je zahvatilo i grudni dio kičmenog stuba. Na sreću, sada dobro reaguje na terapiju koju su mu lekari prepisali i nadamo se da će sve ići u najboljem smjeru - navela je osoba bliska političaru, pišu srbijanski mediji.

Jovanoviću se zdravlje zapravo iskomplikovalo zbog nepoštovanja striktnih savjeta ljekara. 

Podsjetimo, on se u julu prošle godine liječio od kovida, a i tada je bio u kritičnom stanju jer je imao jake bolove i bio je priključen na kiseonik zbog teške upale pluća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.