DONACIJA SRBIJE

Vučić predao vakcine Zaevu: Nema drugih interesa do prijateljstva

Uručeno 4.680 vakcina "Pfizer" neophodnih za imunizaciju građana protiv koronavirusa

Na graničnom prijelazu Tabanovci, Zaev je dočekao Vučića. Printscreen

A. Č. / Telegraf

14.2.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predao je danas premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontigent vakcina koji Srbija donira toj zemlji.

Na graničnom prijelazu Tabanovci, Zaev je dočekao Vučića, koji mu je uručio 4.680 vakcina "Pfizer" neophodnih za imunizaciju građana protiv koronavirusa.

Vučić je rekao da je sretan što Sjeverna Makedonija može krenuti u imunizaciju.

- Donijeli smo 4.680 vakcina, to je u prvoj fazi. Mislim da je to lijepa vijest za našu braću. Sretan sam što građani Severne Makedonije mogu da krenu u imunizaciju i prije nekih drugih u regionu u ovom dijelu svijeta i što smo mogli da pomognemo braći i prijateljima - rekao je Vučić.

Srbija nema nikakvih drugih interesa sem da pokazuje prijateljstvo prema svim građanima Sjeverne Makedonije, naglasio je on.

Zaev je na to uzvratio "hvala vam puno". Vučić je rekao da je kompanija Pfizer tražila da se vakcine predaju po svim procedurama, prenosi B92.

Na pitanje o tome što još uvek nije stigla nijedna vakcina iz Covax programa Vučić je rekao da ga je iskustvo naučilo da je najbolje uzdati se u sebe, te da ipak da će vakcine biti potrebne i na proljeće i u ljeto, kada se očekuju prve iz ovog programa.

- Svi su dobrodošli i Sarajevo i Podgorica i Priština - rekao je Vučić na pitanje o "mini Šengenu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.