MINISTAR MUP-A SRBIJE

Vulin kontra svijeta: Zakon nije donesen zbog istine o genocidu, već da bi se spriječilo da Srbi govore istinu

Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom, rekao je Vulin

Vulin: Pravite od Bosne tamnicu naroda. Arhiv

L. M. /Beta

22.8.2021

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, je danas komentirao mogućnost hapšenja Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, zbog negiranja genocida u Srebrenici, te istakao da "to nije način da se sačuva mir u regionu".

- Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom. Onda pravite od Bosne tamnicu naroda. Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti sretniji, on samo prijeti miru i njihovim životima - rekao je Vulin tokom današnjeg gostovanja na TV Prva.

Također se osvrnuo i na izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici, a nametnuo ih je bivši visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko (Inzko).

Prema njegovim riječima, zakon nije donesen kako bi se "donijela istina o genocidu o Srebrenici, već da bi se spriječilo da Srbi govore istinu o Srebrenici."

- To je Inzkova osveta, jer se sveti narodu koji ga nije volio, a nije ni on njih - mišljenja je, prenosi Beta.

Vulin je danas iznio i zanimljivu ideju, da se kandiduje za predsjednika Srbije ako Vučić ne bude mogao zbog navodnog pritiska zapadnih zemalja.

- Nas dvojica smo saborci. Ako Srpska napredna stranka (SNS) neće da se bori, onda će Pokret socijalista. Imaju boljeg od mene, to je Aleksandar Vučić, ali nemaju drugog boljeg od mene, prema tome, ili će on da se kandiduje, ili ću ja - zaključio je Vulin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.