NAKON DRAME NA CETINJU

Sekulović i Brđanin: Ničiji život nije vrijedniji od drugog, politički lideri da počnu da rade na smirivanju tenzija

MUP i UP žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju

Sekulović i Brđanin: Zaustaviti lažne informacije. Agencije

Ad. A. / Antena M

6.9.2021

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštili su danas da "Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) ukazuju da je atmosfera u kojoj su izvršavane njihove zakonske nadležnosti u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna", piše AntenaM.

Oni su dodali da se "posebno zahvaljuju kolegama pripadnicima policijskih snaga koji su djelovali profesionalno, jedinstveno i dostojanstveno i odoljeli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana".

-MUP i UP žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju. Između ostalog, širile su se i dezinformacije da su pojedini dijelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povrijeđena trudnica, itd, a što je sve kasnije demantovano kao neistinito. Pozivamo medije da kontaktiraju naše službe uvijek kad se radi o ovako osjetljivim situacijama, kako bi zajedno doprinijeli objektivnom informisanju i javnom interesu - istakli su Sekulović i Brđanin.

Oni su poručili da "ničiji život nije vrijedniji od drugog".

-Uložili smo sve napore da to pokažemo i ovih dana, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države. MUP i UP žale što smo svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga. Ipak, dali smo sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i da ispoštujemo sve aktere, a svaki primjer za koji se navodi da je toga bilo pomno ćemo ispratiti, uz podsjećanje da je ovo bila teška i delikatna policijska akcija - kazali su Sekulović i Brđanin.

Oni su poručili da "žale zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali", te da "pozivaju političke lidere da bez odlaganja počnu raditi na smirivanju tenzija".

-Imamo jednu državu, svi treba da je čuvamo i budemo na istoj strani i da pokažemo toleranciju, a MUP i Uprava policije će nastaviti da rade u skladu sa svojim ovlašćenjima i zakonom - zaključili su Sekulović i Brđain.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.