UGODNO DRUŽENJE

Glavaš, koji je optužen za ratne zločine, u društvu hrvatskog ministra

HDZ Andreja Plenkovića i Glavaš već su uspostavili saradnju na prošlim izborima

Branimir Glavaš i Tomo Medved. Index.hr

Piše: Index.hr

6.9.2021

Tomo Medved, potpredsjednik vlade Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja, ugodno se u subotu družio s Branimirom Glavašem, optuženim za ratne zločine nad osječkim Srbima.

Nije ništa novo pod hrvatskom stranom nebeske kape da su ljudi iz vlasti bliski osobama optuženima ili osuđenima za ratne zločine. Tek bi se moglo postaviti pitanje je li potpredsjednikova spremnost za poziranje s Glavašem nekovrsni oblik političkog pritiska na sudstvo: prije nekoliko mjeseci predsjednik države Zoran Milanović vratio je Glavašu čin i odlikovanja, navodi Index.hr.

Sad, Glavaša vidimo u društvu čovjeka iz samog vrha izvršne vlasti. Uz to, HDZ Andreja Plenkovića i Glavaš već su uspostavili saradnju na prošlim izborima kad je Glavašev čovjek Josip Salapić bio na HDZ-ovoj listi upravo na inzistiranje stranačkog vrha. Ušao je u sabor i galantno prepustio mandat Maji Grba-Bujević, a on je nastavio raditi kao državni sekretar u Ministarstvu pravosuđa.

Glavaš je takođe potvrdio da je prisustvovao 30. godišnjici bataljona Frankopan jer su oni, kako je naveo, za vrijeme rata bili u Osijeku.

Na pitanje Indexa da li je sa Medvedom razgovarao o postupku koji se vodi protiv Glavaša, odgovorio je da nisu pričali ni o čemu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.