KOSOVO

Tačijev savjetnik kritikovao potez Albina Kurtija, a hvalio Vučića

Ovo čudesno radi srbijanski predsjednik Vučić, naveo je Artan Behrami

Hašim Tači: Njegov savjetnik hvalio Aleksandra Vučića. Agencije

A. Ka.

21.9.2021

Artan Behrami, savjetnik bivšeg predsjednika Kosova Hašima Tačija (Hashim Thaci), kritikovao je potez Albina Kurtija i slanje jedinica ROSU na Jarinje i Brnjak.

Podsjetimo, vlasti u Prištini jučer su počele primjenu recipročnih mjera, te se srbijanskim vozilima skidaju tablice i stavljaju privremene, što je naišlo na veliko negodovanje građana Srbije.

Behrami je, naime, kazao da će jednostrana odluka premijera Kosova, bez koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama o pokretanju Specijalne jedinice na sjeveru, imati velike višedimenzionalne posljedice u narednim danima i sedmicama.

- Ovom odlukom, Kurti je otvorio put ponovnoj instalaciji paralelnih struktura na sjeveru, ponovnom otvaranju barikada i čuvarima mostova. Njegova odluka nije slučajna i ima za cilj da zaustavi dijalog i obezvrijedi sve sporazume postignute u posljednjoj deceniji u Briselu i Vašingtonu. Pokušaj prepravljanja historije Kosova nikada ne bi trebalo da bude opis zadatka premijera Kosova. Ovo čudesno radi srbijanski predsjednik Vučić - naveo je Behrami i dodao:

- Albin nema plan kako će se ponašati sutra, prekosutra i narednih sedmica i mjeseci. Dok će se za građane Mitrovice vratiti stare slike nestabilnosti i nedostatka predvidljivosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.