KOSOVO

Kurti nakon sastanka sa Fon der Lajen: Srbija dobija fondove iz EU, ali se naoružava iz Rusije i Kine

Nažalost, Srbija je reagovala snagama, okupljajući trupe kod graničnih linija, ali i koristeći ruske helikotere i avione iznad granice, rekao je Kurti

Ursula Fon der Lajen i Albin Kurti. Ekonomia online

A. Ka.

29.9.2021

Kosovski premijer Albin Kurti ponovio je danas, na zajedničkoj konferenciju za novinare sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom Fonon der Lajen (Leyen), da je odluka o privremenim registraskim tablicama za vozila iz Srbije dio starog sporazuma, ali da je Srbija snažno odgovorila podizanjem borbene gotovosti, piše Kosovo Online.

Kurti je istakao da nije donijeta nikakva nova odluka, već da se sprovodi ono što je ranije dogovoreno.

- Nažalost, Srbija je reagovala snagama, okupljajući trupe kod graničnih linija, ali i koristeći ruske helikotere i avione iznad granice. Tražio sam da se osude napadi u Zubinom Potoku i Jarinju, jer su napadnute kosovske institucije i ti napadi su došli nakon zapaljivih izjava, punih mržnje od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i nakon marširanja helikopterima i tenkovima na granici sa Kosovom. Nažalost, nalazimo se u situaciji u kojoj sa jedne strane dobijamo pomoć u vidu donacija od EU, a sa druge strane Srbija, dobija te fondove i trebala bi da se demokratizuje, a ne da se militarizuje od strane Rusije i Kine - zaključio je Kurti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.