PRIJEDLOG KRIVOKAPIĆA

Skupština Crne Gore sutra glasa o razrješenju Abazovića

U prijedlogu za razrješenje Dritana Abazovića navodi se da su poslanici Građanskog pokreta URA, zajedno sa dijelom poslanika Demokratske partije socijalista i ostalih partija bivše vlasti, predali zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi

Dritan Abazović. Arhiv

N. Aj. / Srna

2.2.2022

Skupština Crne Gore trebala bi sutra da glasa o prijedlogu crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje potpredsjednika Vlade za sigurnosni sektor Dritana Abazovića.

Krivokapić je predložio da parlament za novog potpredsjednika Vlade izabere ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

U prijedlogu za razrješenje Dritana Abazovića navodi se da su poslanici Građanskog pokreta URA, zajedno sa dijelom poslanika Demokratske partije socijalista i ostalih partija bivše vlasti, predali zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi, prenosi Srna.

- Abazović, kao predsjednik te političke organizacije, nije javno osporio ovu inicijativu, čime se direktno svrstao u red onih koji rade protiv interesa građana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva - navedeno je u obrazloženju Krivokapića.


On je ocijenio da je nedopustiv i neprimjeren takav odnos prema sporazumu lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine, ali i prema građanima Crne Gore koji su očekivali složno i zakonito političko djelovanje svih članova Vlade.

- Nekorektnost kojom se ruši Vlada čiji je član, uz istovremeno čuvanje pozicije na koju je izabran, rušenje principa i ustavnih načela na kojima počiva funkcionisanje Vlade, neoprostivi su razlozi zbog kojih predlažem razrješenje potpredsjednika Abazovića - istakao je Krivokapić.

On je predložio Spajića za potpredsjednika Vlade u skladu sa, kako je naveo, rezultatima koje je ostvario.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.