NEKI MINISTRI ĆE OSTATI

Abazović bi mogao biti mandatar nove Vlade Crne Gore

U manjinskoj Vladi je planirano da budu tri potredsjendnika

Abazović: Lider Građansog pokreta URA. Arhiv

A. Č. / CDM

9.2.2022

Mandatar za sastav nove vlade gotovo izvjesno bit će lider Građansog pokreta URA Dritan Abazović. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović će narednih dana obaviti konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika.

Kako CdM saznaje, u manjinskoj Vladi je planirano da budu tri potredsjednika. Prema načelnom dogovoru, manjinska vlada će imati 18 resora. Jasno je da će resor kojim je rukovodila Vesna Bratić biti prekomponovan, resori razdvojeni, a planirana su i neka nova ministarstva.

U žiži javnosti

Prema saznanjima CdM-a, dva do tri resora bit će dodijeljena nestranačkim ličnostima. Kako tvrde izvori CdM-a, sva tri potpredsjednika će imati vezane resore.

U javnosti se spominje da će jedna od pozicija u novoj vladi biti ponuđena Aleksandru Damjanoviću, koji je donedavno rukovodio Upravom prihoda i carina.


Društvenim mrežama kruži fotografija i na “kojoj su već navodno podijeljeni resori i izabrani ministri”. CDM

Također, izvjesno je i da će neki od ministara u Vladi Zdravka Krivokapića, kojoj je nepovjerenje izglasano 4. februara, ostati ministri i u manjinskoj vladi.

Treba istaći da je formiranja manjinske vlade u žiži javnosti. Gotovo svakodnevno se pojavljuju razne spekulacije, ali i spiskovi na kojima su oni koji bi, navodno, mogli biti ministri u manjinskoj vladi.


Zvaničnih informacija još nema

Tako društvenim mrežama kruži fotografija i na “kojoj su već navodno podijeljeni resori i izabrani ministri”.

Svakako, ovo je sve u domenu špekulacije, jer zvaničnih informacija još nema. Ovo nije jedina fotografija koja kruži društvenim mrežama na ovu temu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.