KORONAVIRUS

Crna Gora ukida kovid potvrde, maske i dalje obavenze

Povećava se broj posjetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom, sa 50 na 100

Ublažene mjere. Anadolija

A. Č.

10.3.2022

Vlada Crne Gore je, usljed povoljnije epidemiološke situacije, odlučila da od petka, 11. marta dodatno ublaži mjere, koje će važiti do 25. marta.

Ukida se, između ostalog, obaveza posjedovanja kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru.

Uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera i poštovanje dozvoljenog broja posjetilaca, kovid potvrda više nije potrebna ni za: boravak u ustanovama kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije); boravak u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani); boravak u objektima koji organizuju igre na sreću; boravak u sportskim objektima i na otvorenom i u zatvorenom prostoru; boravak u fitnes centrima i teretanama; boravak u dječijim igraonicama; kao i za prisustvo i boravak na okupljanjima na zatvorenim javnim mjestima (javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije).


Posjete pacijentima i dalje zabranjene

Povećava se broj posjetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom, sa 50 na 100. Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, ringišpil, grupni treninzi, klizališta...) uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić naglasio je na današnjoj pres konferenciji da su posjete pacijentima u bolnicama i dalje zabranjene. Izuzetak su posjete kovid pacijentima jednom nedjeljno uz negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Sve ostale mjere ostaju na snazi

- Broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 60 posto u odnosu na prethodne dvije nedjelje, takođe i broj preminulih u posljednje dvije sedmice je manji za 64 posto u odnosu predhodne dvije nedelje - dodao je Galić.

Kazao je da će Institut, kao i do sada, pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere.

Sve ostale mjere ostaju na snazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.