DOBRE VIJESTI

U Srbiji se od subote ukidaju kovid potvrde

Ostaje na snazi i izolacija oboljelih od sedam dana ili po potrebi duže

Ukidanje potvrda. ILUSTRACIJA

A. O.

11.3.2022

Krizni stožer Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa odlučio da se od subote ukinu kovid potvrde koje su do sada važile za ulazak u ugostiteljske objekte poslije 20 sati.

Srbijanska ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je poslije sjednice Kriznog stožera da ukupan broj pregleda, učestalost obolijevanja i umiranja od covid-19 ukazuje da je epidemiološka situacija u toj zemlji povoljnija, zbog čega su ublažene protuepidemijske mjere, prenosi Beta.

Na snazi ostaje i dalje preporuka za nošenje maski u zatvorenim prostorijama, a na skupovima u zatvorenom prostoru ukida se limit broja ljudi. Također, od subote sva kina i pozorišta moći će da rade normalno.

Ostaje na snazi i izolacija oboljelih od sedam dana ili po potrebi duže.

Za putnike u međunarodnom prometu i dalje je obvezan dokaz o cjepljenju, o preležanoj bolesti ili serološki test za ulazak u Srbiju.

Usvojena je preporuka Nacionalnog komiteta za imunizaciju da se preporuča dodatna, "buster" doza, odnosno četvrta doza cjepiva protiv koronavirusa, za sve starije od 18 godina, kao i za djecu od 12 godina, pet mjeseci poslije prethodne "buster" doze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.