KONTRAVERZNA LIČNOST

Lider Srpske desnice: Predao potpise za predsjedničku kandidaturu uz ruske zastave i baklje, do RIK-a stigao u džipu ruskih tablica

Vacić je rekao da je jedini kandidat za predsjednika koji „ne zagovara neutralnost, već punu podršku Rusiji povodom tekuće specijalne operacije u Ukrajini“

Miša Vacić: Jedini smo koji podržavamo Rusiju. SRPSKA DESNICA

S. S. / Nova.rs

14.3.2022

Predsjednik Srpske Desnice Miša Vacić predao je sinoć oko 22 sata Republičkoj izbornoj komisiji Srbije 12.500 potpisa za kandidaturu za predsjednika Srbije, saopćeno je iz Informativne službe Srpske desnice. Kako se navodi, Vacić je pred RIK stigao u "blindiranom džipu ruskih registarskih tablica, u koloni više desetina vozila sa srpskim i ruskim zastavama i uz bakljadu". U koloni je, kako kažu, bilo još vozila sa ruskim tablicama, a neki od njih su imali oznaku "Z", prenosi Nova.rs.

U saopćenju se kaže i da je Vacić rekao da je „jedini kandidat koji pred građane izlazi sa čvrstom patriotskom ideologijom koja ima za cilj ekonomsko i vojno osnaživanje Srbije kako bi se stvorili uslovi za vraćanje suvereniteta nad okupiranim srpskim teritorijama i ujedinjenje sa drugim srpskim zemljama“.


Osnaživanje ekonomije

On je rekao da Srbi treba da se ugledaju na Rusiju koja je, kako navodi, upravo „kroz osnaživanje ekonomije i vojske došla u situaciju da obnovi svoju državnost teritorijama izgubljenim pod komunizmom“.

Vacić je rekao da je jedini kandidat za predsjednika koji „ne zagovara neutralnost, već punu podršku Rusiji povodom tekuće specijalne operacije u Ukrajini“.

Kandidat iz naroda

Vacić je ukazao da je "za razliku od njegovih protukandidata koji već dugo, neki i decenijama, žive od politike i na grbači naroda, on kandidat iz naroda".

Izrazio je uvjerenje da će narod prepoznati da njegovi stavovi "nisu produkt obuka u partijskim školama i seminarima, već njegove predanosti srpskom patriotizmu", navode u saopštenju iz Srpske desnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.