PREUZELI ODGOVORNOST

Nakon prijetnji novinarki: Gradonačenik Splita i njegov zamjenik podnijeli ostavke

Gradonačelnik Puljak je više puta tokom konferencije kazao da vjeruje da će Ivošević svoju nevinost dokazati na sudu te je rekao kako se u njegovom slučaju radi o neprimjerenoj komunikaciji, a ne o prijetnjama

Bojan Ivošević i Ivica Puljak. MILAN ŠABIĆ / PIXSELL

S. S. / Index

31.3.2022

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević obratili su se javnosti i podnijeli ostavke. Split će na nove izbore, vjerovatno u junu.

Rezultat je ovo reakcija gradskih vijećnika na podizanje optužnice protiv Ivoševića. DORH ga tereti zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije.

Fotelja nije važna

Puljak je novinarima rekao da na nove izbore on i njegova dva dosadašnja zamjenika, Ivošević i Kuzmanić, idu zajedno kao pobjednički tim. Pozvao je Mihanovića i Keruma da izađu na izbore i građane da odluče žele li ići u budućnost ili prošlost, žele li red ili nered. Puljak je više puta tokom konferencije kazao da vjeruje da će Ivošević svoju nevinost dokazati na sudu te je rekao kako se u njegovom slučaju radi o neprimjerenoj komunikaciji, a ne o prijetnjama.

Novinari su ga pitali je li licemjer i je li mu samo fotelja važna. Puljak kaže da mu fotelja nije važna i, da jest, da ne bi podnio ostavku.

Dalje kaže da njegova i ostavka dogradonačelnika Bojana Ivoševića ničim nisu uvjetovane ni iznuđene, već odluka da se Splićanima omogući izbor grada kakav žele, ističući da Ivošević ništa nije ukrao niti koga udario te da se zbog neprimjerenog komuniciranja ne ide u zatvor.

Nije iznuđena ostavka

- Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv, ja sam mogao odabrati do kraja godine da budem gradonačelnik, da ne prođe budžet, pa idu izbori za Gradsko vijeće nakon toga, a na to smo možda i navikli u hrvatskoj politici. Nisam takav čovjek i takav političar, takvom se politikom ne želim baviti - izjavio je Puljak.

Dodao je da se svojih građana ne boji i da ne želi biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.