CRNA GORA

Konatar: Konačan dogovor o novoj vladi u narednih dan-dva

Svi se moramo pomalo pomjeriti s početnih pozicija ukoliko želimo da postignemo dogovor, rekao je

Miloš Konatar. CDM

S. S. / CDM

5.4.2022

Šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" u Skuštini Crne Gore, Miloš Konatar (URA) kazao je da su u toku intenzivni pregovori o formiranju vlade, kao i da je napravljen određeni napredak u odnosu na prošlu sedmicu.

Očekuje da mandatar Dritan Abazović u narednih dan-dva izađe s jasnim stavom i obavijesti Skupštinu o prijedlogu sastava Vlade Crne Gore.

Određeni ustupci

- Svi se moramo pomalo pomjeriti s početnih pozicija ukoliko želimo da postignemo dogovor. Očekujem u narednih dan-dva konačan dogovor o novoj vladi - rekao je Konatar novinarima u Skupštini.

Podsjetio je da je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović rekao da je SNP spreman na određene ustupke.

- Ne mogu govoriti konkretno o tome, ali svakako smo napravili napredak u razgovorima. U ovom trenutku se razgovara o sastavu vlade - rekao je Konatar.

Nijedno ministarsko mjesto nije sigurno

Kazao je i da u ovom trenutku nema promjena u odnosu na početni dogovor – da mjesto predsjednika Skupštine pokriva kandidat SNP-a.

- I ja sam rekao da bih volio da vidim Aleksandra Damjanovića na mjestu ministra finansija. Ali, dok se ne napravi konačan dogovor, nijedno ministarsko mjesto nije sigurno. Krajnju riječ će dati mandatar - istakao je Konatar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.