SRBIJA

Sastanak Vučića i Đilasa sutra u 16 sati

U intervjuu za RTS Vučić je podvukao da će prihvatiti razgovor, ali da nema govora o saradnji sa ovom opcijom oko bilo kog nivoa vlasti

Vučić i Đilas: Sutra sastanak. Avaz

A. Č.

10.4.2022

Pozvan sam iz kabineta Aleksandra Vučića na sastanak koji će se održati u Predsjedništvu Srbije u ponedjeljak u 16 sati. Tema razgovora će biti rješavanje političke krize u Beogradu, izjavio je Dragan Đilas, lider SSP.

- Naši predstavnici u GIK-u nastavljaju borbu za ponavljanje izbora na određenom broju izbornih mjesta, ali treba biti svjestan da i u slučaju da do toga dođe, s obzirom na stav pojedinih opozicionih stranaka da neće da surađuju sa nama, neće biti moguće formirati vlast u Beogradu u skladu sa voljom koju su Beograđani pokazali na izborima. Zato je jedino rješenje održavanje novih izbora koji bi morali da proteknu u drugačijoj atmosferi i bez nepravilnosti, koje su i ovoga puta zabilježene u velikom broju - naveo je Đilas, a saopćio SSP.

Podsjetimo, lider SSP Dragan Đilas rekao je u emisiji „Među nama“ da je spreman da razgovara sa predsjednikom Vučićem kako bi se riješila kriza u Beogradu nastala nakon izbora. Tada je rečeno da je to bitno kako bi se smanjile tenzije.

Sa druge strane, u intervjuu za RTS Vučić je podvukao da će prihvatiti razgovor, ali da nema govora o saradnji sa ovom opcijom oko bilo kog nivoa vlasti.

Vučić je tada naglasio da je slobodan za razgovor u nedjelju ili ponedjeljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.