UBIJEN DENIS TOT

Detalji predaje osumnjičenog za ubistvo rukometaša: "Policija mu se približila"

U istražnom zatvoru je i sada je svih troje osumnjičenih privedeno

Angelo Georgievski: Prvoosumnjičeni za ubistvo Denisa Tota. Index

E. T. / Index.hr

13.4.2022

Brutalno premlaćeni rukometaš iz Đakova Denis Tot sahranjen je jučer, a iza ponoći oko 1 i 20 sati, prvoosumnjičeni za njegovo ubistvo Angelo Georgievski predao se policiji na aerodromu u Skoplju, piše Index.hr.

On je rano jutros odveden u pritvor u Skoplju, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije. 


19-godišnja Klementina Letkovska

- A.G. (28), prvoosumnjičeni za krivično djelo ubistva Denisa Tota, 13. aprila 2022. godine oko 2 sata priveden je u Kazneno-popravni zavod Skoplje na izdržavanje mjere pritvora koju je odredio nadležni sud - navelo je ministarstvo u saopćenju.

Državno odvjetništvo Skoplja raspisalo je tjeralicu zbog osnovane sumnje da je počinio kivično djelo ubistva, dodaje se. 

- Nakon poduzetih intenzivnih mjera i aktivnosti na pronalasku i privođenju, osoba se oko 1:20 predala policijskim službenicima Operativnog tima za potragu.


Ubijeni Denis Tot. Agencije

- Predao se jer je već policija uspjela doći i približiti mu se po svim osnovama tako da je to bila njegova mogućnost - kazao je Gavril Bubevski, direktor tužilaštva u Skoplju, prenosi RTL.

U istražnom zatvoru je i sada je svih troje osumnjičenih privedeno. Među njima i 19-godišnja Klementina Letkovska, za koju je jučer makedonski ministar unutarnjih poslova dao naznačiti da je Denisa poznavala otprije.

Kazna zatvora

O privođenju slovenskog državljanina Angela Gorgijevskog rano jutros je hrvatsku veleposlanicu u Sjevernoj Makedoniji izvijestio njihov ministar unutarnjih poslova.

- Ovo je za sve nas, za hrvatsku zajednicu, za naše veleposlanstvo, za našu državu je to poruka da institucije Sjeverne Makedonije rade svoj posao i da su, kako je ministar rekao, sve troje uhapšeni i očekujemo adekvatnu kaznu zatvora - rekla je veleposlanica Nives Tiganj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.