BIT ĆE ODRŽANA NA CETINJU

Crna Gora: 46 poslanika odlučilo da sazove sjednicu Skupštine, na kojoj će se birati nova Vlada

Potpredsjednik Skupštine Ervin Ibrahimović, kazao je da od danas kreće proces odblokiranja Skupštine, nakon dva mjeseca

Sa današnje pres-konferencije. Anadolija

E. Ć. / Anadolija

21.4.2022

Sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se birati novi predsjednik parlamenta i nova Vlada, bit će održana na Cetinju, 28. aprila, javlja Anadolu Agency (AA).

To je danas na konferenciji za novinare saopćio Miloš Konatar, šef poslaničkog kluba GP URA. On je kazao da sjednicu saziva 46 poslanika, jer je dosadašnji potpredsjednik Skupštini Strahinja Bulajić podnio ostavku, dok je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak odbila da zakaže sjednicu parlamenta. 



Odlučeno je da sjednicom predsjedava drugi potpredsjednik Ervin Ibrahimović.

- Jučer smo poslali inicijativu potpredsjednici Branki Bošnjak da zakaže sjednicu i kolegijum i ona to nije uradila. Pošto smo iscrpili sve mogućnosti za zakazivanje sjednice, 46 poslanika je odlučilo da sazove sjednicu. Na ovaj način želimo da odblokiramo Skupštinu - rekao je Konatar.

Sjednicom će, kako je dodao, predsjedavati drugi potpredsjednik Skupštine Ervin Ibrahimović.

- On će preduzeti sve radnje kako bi se sjednica nesmetano održala. Očekujem od službe Skupštine i generalnog sekretara da sarađuju sa Ibrahimovićem - kazao je Konatar.

Na dnevnom redu sjednice bit će izbor predsjednika Skupštine, izbor nove Vlade, zakoni o akcizama i PDV-u, privremenim mjerama za cijene životnih namirnica, kao i izbori i imenovanja. Potpredsjednik Skupštine Ervin Ibrahimović, kazao je da od danas kreće proces odblokiranja Skupštine, nakon dva mjeseca.

- Samim tim ćemo odblokirati sve procese koji su direktno uticali na životni standard građana. Crna Gora mora biti uz zapad, a to ćemo moći jasno da poručimo od 28. aprila - saopćio je lider BS Ervin Ibrahimović.

Na pitanje ko je kandidat za predsjednika Skupštine, saopćeno je da će to najvjerovatnije biti neko iz Socijalističke narodne partije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.