ZAGREB PRIDE

Počela povorka ponosa u Zagrebu: "Dajte nam naša četiri zida"

Ove godine od Grada tražimo da prepozna LGBTIQ+ zajednicu kao neodvojivi dio društvenog i kulturnog života Zagreba te da osigura uslove za osnivanje i izgradnju LGBTIQ+ centra, poručili su iz Zagreb Pride

Počeo Zagreb Pride. KARLO KLASIĆ / INDEX

S. S. / Index.hr

4.6.2022

Danas se u Zagrebu održava dvadeset i prva Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice. Zagreb Pride se ove godine, kako su objavili iz organizacije povorke, održava uz ironično geslo "Dajte nam naša četiri zida!".

- Ove godine od Grada tražimo da prepozna LGBTIQ+ zajednicu kao neodvojivi dio društvenog i kulturnog života Zagreba te da osigura uslove za osnivanje i izgradnju LGBTIQ+ centra - poručili su iz Zagreb Pridea. 

Povorka ponosa započela je okupljanjem u 15:30 na Rooseveltovom trgu (ispred Mimare) te će u 16:30 krenuti gradskim ulicama i trgovima. Povorka će proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana J. Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom sve do Ribnjaka, Parka ponosa. U Parku ponosa na Ribnjaku održat će se aktivistički protestni skup, s početkom u 18:00 sati, piše Index.hr.

Nakon obraćanja predstavnica i predstavnika Organizacijskog odbora Povorke ponosa i drugih prigodnih govora slijedi druženje i zabavni program.

Počeo Zagreb Pride. KARLO KLASIĆ / INDEX

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.