AKCIJA POLICIJE I USKOK-A

Uhapšen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović

Uz njega su se vezale iste afere, a otkriveno je da su njegovi bliski saradnici krajem marta dobili od grada subvencije za svoja porodične parcele

Dumbović: Uhapšen i njegov sin Darko. Agencije

E. Ć. / RTL

14.6.2022

Policija i USKOK provede veliku akciju u Petrinji u okviru koje je uhapšen, između ostalog, bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, javlja RTL.

- Za sad mogu samo potvrditi da je priveden i da je riječ o akciji USKOK-a, te da će biti prepraćen na ispitivanje u Zagreb, rekao je njegov advokat Dražen Ivanić.

Uhapšen je i Dumobićev sin, Darko. USKOK i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su "hapšenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti.

- Hapšenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u saradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom. Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost - naveli su iz USKOK-a.

Inače, Darinko Dumbović je bio gradonačelnik Petrinje kada je taj grad pogodio razoran potres. Uz njega su se vezale iste afere, a otkriveno je da su njegovi bliski saradnici krajem marta dobili od grada subvencije za svoja porodične parcele. Taj novac je bio namijenjen za pomoć privrednicima koji su pretprili štetu usljed teškog potresa, prenosi RTL.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.