AMER SMAILOVIĆ

Poslanik BS-a u Crnoj Gori: Srbijanska policija me zadržala i pretresla na granici zbog Rezolucije o Srebrenici

Nastavlja se praksa koja se već godinu dana sprovodi od strane Srbije prema političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i prema ostalim poslanicima, rekao je

Smailović: Po ko zna koji put sam zadržan. Agencije

Piše: S. S.

19.6.2022

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović na Facebooku je podijelio status u kojem je naveo da je doživio neprijatnost na granici Špiljani prilikom odlaska i povratka iz Srbije.

Smailović je kazao da je oba puta zadržan sa porodicom sat vremena na granici, tvrdeći da zna razlog - Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

- Po ko zna koji put sam zadržan i pretresan na graničnom prelazu Republike Srbije. Ovog puta u 00:20, sa porodicom, na graničnom prijelazu Špiljani, duže od 45 min. Također sam i danas prilikom ulaska doživio neprijatnost od strane granične policije Srbije, koja je detaljno pretresla auto i zadržala me na prijelazu duže od jednog sata - napisao je Smailović i dodaje:

- Razlog je poznat - Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju smo usvojili u Skupštini Crne Gore. Valjda je ovo taj "Otvoreni Balkan", otkud znam.

Dodao je da je ovo nastavak prakse koju već godinu dana sprovodi policija Srbije prema političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i prema ostalim poslanicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.