EMIL TEDESKI

Sin poznatog biznismena kasnio na trajekt, pa pozvao policiju da ga zaustavi: Lažno se predstavio

Tedeskiju mlađem prijeti novčana kazna ili do 30 dana zatvora, o čemu će odlučiti Općinski sud u Crikvenici na kojem su rekli da je predmet u rješavanju

Emil Tedeski na utakmici Cedevite, čiji je vlasnik njegov istoimeni otac. Marko Lukunic / PIXSELL

S. S. / Jutarnji.hr

7.7.2022

Kad građani (za)kasne na trajekt, onda obično pričekaju idući, ali sat i pol nije se dalo čekati Emilu Tedeskiju (Tedeschi) (27), sinu poznatog istoimenog privrednika, kada je 13. maja ove godine oko 9 sati ujutro žurio na Lošinj.

Podsjećamo, otac Tedeski je vlasnik Adriatic grupacije i košarkaškog kluba Cedevita Olimpija.

Ne bi li zaustavio Jadrolinijin trajekt na relaciji Valbiska - Merag, okrenuo je 112 te, lažno se predstavljajući da je iz osiguranja premijera, tražio da policija zaustavi isplovljavanje trajekta. S obzirom na važnost poziva, trajekt je zaustavljen, ali nije dugo trebalo da se utvrdi da laže.

Iz PU primorsko-goranske rekli su za Jutarnji da je policija zaprimila poziv od osobe koja se predstavila kao službena osoba s ciljem zaustavljanja trajekta. "Provjerama je utvrđeno da je riječ o 27-godišnjaku koji ne obavlja poslove od državne važnosti, a zbog kojega je trajekt kasnio s isplovljavanjem. Prijavljen je za prekršaj lažnog predstavljanja u pogledu službene dužnosti ili društvene funkcije prema članku 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", rekli su za Jutarnji iz policije.

Tedeskiju mlađem prijeti novčana kazna ili do 30 dana zatvora, o čemu će odlučiti Općinski sud u Crikvenici na kojem su rekli da je predmet u rješavanju. O slučaju je prvi obavijestio Nacional.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.