OSVOJIO 27.496 GLASOVA

Puljak ubjedljivo pobijedio za gradonačelnika Splita: Bit ću gradonačelnik svima

Zoran Đogaš ostao je na 13.243 glasa u drugom krugu gradonačelničkih izbora

Puljak: Uvjerljiva pobjeda. Agencije

E. Ć.

10.7.2022

Državno izborno povjerenstvo Hrvatske objavilo je rezultate nakon što su obrađena sva biračka mjesta. Tako je prebrojenim glasovima na 163 biračka mjesta uvjerljivo pobijedio za gradonačelnika Splita Ivica Puljak.

Nakon što su obrađena sva biračka mjesta Puljak je imao 27.496 glasova, dok je Zoran Đogaš ostao na 13.243 glasa u drugom krugu gradonačelničkih izbora.

Podsjetimo, drugi krug izbora za gradonačelnika Splita i njegove zamjenike održan je jer niko u prvom krugu nije dobio natpolovičnu većinu.

Ivica Puljak je zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem u prvom krugu osvojio 22.561 glas, što je 48.73 posto, a Zoran Đogaš sa Zrinkom Mužinić Bikić i Tomislavom Šutom 11.887 ili 25.67 posto.

Glasalo se na 163 glasačka mjesta od 7 do 19 sati, a pravo glasa je imao 146.581 punoljetni Splićanin, prenosi Index.

- Zahvaljujem svima, i onima koji su glasali za nas i onima koji su glasali za druge. Ja ću biti gradonačelnik svima. Građani su donijeli odluku da Split bude grad bez povlaštenih, s javnim natječajima. Ovo što će se događati Splitu je jedan način života.

Pozivam sve građane Hrvatske da prate što će se događati u Splitu jer vjerujem da je to put za cijelu Hrvatsku. Treba biti ponosan na grad Split i siguran sam da ćemo biti ponosni. Bit će primjer za najbolji grad u Hrvatskoj - izjavio je Puljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.