PETAR PETKOVIĆ

Zvaničniku Srbije zabranjen ulazak na Kosovo

Ako se ovako Kurti odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, jasno je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Кosovu i Metohiji, rekao je Petković

Petru Petkoviću zabranjen ulazak na Kosovo. TANJUG / KANCELARIJA ZA KIM

S. S. / Beta

13.7.2022

Direktoru Kancelarije za Kosovo pri Srbiji Petru Petkoviću Kosovo je onemogućilo, na administrativnom prelazu Končulj, da nastavi put za Gornje Kusce, razgovara sa tamošnjim Srbima, otvori trg i obiđe nekoliko socijalno ugroženih porodica u općini Leposavić.

On je rekao da kosovski premijer Aljbin Kurti "nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo sporazum o zvaničnim posjetama", navodeći da mu je sedmi put zaredom zabranjen ulazak na Kosovo.

- Posjetu sam uredno i na vrijeme najavio. Ako se ovako Kurti odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, jasno je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Кosovu - rekao je Petković, prenijela je Kancelarija.

Kako je naveo, "o kršenju sporazuma i ponašanju Kurtija odmah je obavijestio Lajčaka, predstavnike Evropske unije i SAD, koji su mu odgovorili da je ovo jasno kršenje sporazuma, ali i da se radi o nekakvim tehničkim greškama“.

- Ja sam danas poslao novu najavu i sutra u isto vrijeme ću ponovo biti na prelazu Кončulj, kako bih se uvjerio da li je riječ o tehničkoj grešci ili o samovolji Кurtija koji želi na sve načine da pogazi sporazume - rekao je Petković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.