TENZIJE NA KOSOVU

Ivković: Ponovo sirene u Kosovskoj Mitrovici, nemam informacije o pucnjavi

Veća je prisutnost karabinjera, ali je situacija zaista mirna, kaže novinarka N1

Kosovska Mitrovica. KOSOVO ONLINE

S. S. / N1

31.7.2022

Novinarka iz Kosovske Mitrovice, Ana Marija Ivković izjavila je za N1 da su večeras u 22h u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ponovo začule sirene, ali da je situacija u gradu mirna.

- Sirene su prestale prije tri sata, ali su se ponovo oglasile. Za sada nemamo informacije šta se događa. Što se tiče informacija vezanih za pucnjavu, informacije sa terena govore da u Radarima do 21.30 nije bilo nikakve pucnjave. Što se tiče Brnjaka, nemam nikakve informacije. Ono što je zanimljivo u vezi saopćenja policije Kosova je da nije bilo preciznih informacija na kojoj lokaciji se dogodila pucnjava o kojoj govore - navodi Ivković.

Veća prisutnost karabinjera

Prema njenim riječima, u južnom dijelu Kosovske Mitrovice je parkirano više vozila policije, ali da to ne sugeriše da se nešto vanredno događa.

- Veća je prisutnost karabinjera, ali je situacija zaista mirna - navela je Ivković za N1.

Barikade od kamiona

Ona je potvrdila da su granični prelazi zatvoreni, kao i da su barikade napravljene od kamiona koji su natovareni pijeskom i zemljom, a da se u neposrednoj blizini barikade u rudarima nalaze i kola Hitne pomoći, koja ne učestvuju u blokadi, već se samo nalaze u neposrednoj blizini.

Podsjetimo, građani su u toku večeri postavili barikade na sjeveru Kosova, nakon najave Prištine da sutra počinje primjene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.