RAŠKO KONJEVIĆ

Potpredsjednik Vlade Crne Gore: Nisam znao da će biti potpisan Temeljni ugovor, čini se da nije ni Abazović

Onda je negdje logično da je taj datum utvrđivala SPC, a da je utvrđivala i samu sadržinu ugovora, rekao je

Raško Konjević: Gostovanje ministra pravde nije ukazivalo da će biti potpisan jutros. CdM

S. S. / CdM

3.8.2022

Nisam znao da će jutros biti potpisan Temeljni ugovor, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar odbrane Raško Konjević.

- Čini mi se da nije znao ni premijer koji je prije dva dana rekao da je dezinformacija da će 3. avgusta biti potpisan. Jučerašnje gostovanje ministra pravde nije ukazivalo da će biti potpisan jutros - rekao je Konjević gostujući u Dnevniku TVCG.

Ističe da i način na koji je premijer odabrao da "u tajnosti potpiše takav dokument, jasno govori o kvalitetu i sadržini tog dokumenta".

"Poniženje i za Crnu Goru i za SPC"

- Ako je dokument nešto što bi bilo pozdravljeno od javnosti, nema razloga da se krije i potpisuje na ovakav način. Mislim da predstavlja poniženje i za Crnu Goru i SPC – zašto potpisujete nešto što maltene tajite od javnosti, način na koji potpisujete - rekao je Konjević.

Podsjetio je da je premijer prije dva dana rekao da je dezinformacija da će biti potpisan 3. avgusta.

- Ministar pravde u emisiji TVCG je rekao nešto slično. Njih dvojicu treba pitati. Na Vladi se nije raspravljalo o datumu. Taj dio oko Temeljnog ugovora su premijer i ministar pravde držali u uskom krugu - rekao je Konjević.

Abazović je, po sudu Konjevića, imao obavezu ovo da uradi.

- Ovo je njegova politička obaveza, koja je po mom sudu preuzeta prije. Nažalost, on je na toj obavezi istrajao i bojim se krupno politički pogriješio. Siguran sam da će u crnogorskoj političkoj historiji ostati kao neko ko je bez legitimiteta - naglasio je potpredsjednik Vlade.

“Ponižavajuće je da kao premijer ne znate datum”

Govoreći o organizaciji današnjeg događaja potpisivanja, Konjević odgovara da "činjenicom da premijer, koji potpisuje ugovor ne zna kada će ga potpisati, šlag na torti pogrešnog procesa koji je vođen".

- Ponižavajuće je da kao premijer prije dva dana ne znate datum. Onda je negdje logično da je taj datum utvrđivala SPC, a da je utvrđivala i samu sadržinu ugovora. Sve je to ambijent koji je samo finale načina na koji ser ovaj proces vodio. Mimo odgovarajućih vladinih procedura, mimo potrebe da o ovakvim stvarima temeljnije razgovarate… - istakao je Konjević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.