MINUTA ŠUTNJE

U podne sve stalo: Građani Kolašina odali počast žrtvama masakra u Cetinju

Načelnica Općine Kolašin Marta Šćepanović uputila je izraze najdubljeg saučešća porodicama nastradalih, kao i gradonačelniku tog grada Nikoli Đuraškoviću, a svim povrijeđenima poželjela što brži oporavak

Ulice Kolašina za vrijeme minuta šutnje. SCREENSHOT

S. S.

15.8.2022

Načelnica Općine Kolašin, Marta Šćepanović objavila je videosnimak na Twitteru te pojasnila kako su građani te općine minutom šutnje odali počast žrtvama masakra na Cetinju.

- Građani Kolašina minutom ćutanja odali počast žrtvama tragedije koja se dogodila na Cetinju - napisala je Marta Šćepanović.

Nezapamćena tragedija

- Povodom nezapamćene tragedije koja je u preranu smrt poslala nedužne Cetinjane, a njihove porodice i prijatelje zavila u crno, u ime svih građanki i građana Kolašina, načelnica Općine Kolašin Marta Šćepanović uputila je izraze najdubljeg saučešća porodicama nastradalih, kao i gradonačelniku tog grada Nikoli Đuraškoviću, a svim povrijeđenima poželjela što brži oporavak - prenose crnogorski mediji.

Šćepanović je pozvala građanke i građane Kolašina, da tačno u podne, zastanu gdje god da su i minutom šutnje odaju poštu žrtvama.

Zanijemila cijela Crna Gora

- Zapamtila je Crna Gora, pamti i Kolašin, teške tragedije i zločine, ali nas ni jedan kao ovaj nije uznemirio i potresao iz temelja, unoseći u sve crnogorske domove šok i nevjericu, neizmernu tugu i bol. Pozivam građanke i građane Kolašina, da tačno u podne, zastanemo gdje god da smo i minutom šutanja odamo poštu žrtvama ovog monstruoznog i bezumnog zločina, pred kojim je zanijemila cijela Crna Gora, moleći se da im duša nađe spokoj, a njihovi najbliži utjehu i mir - navela je Šćepanović u saopćenju.

Podsjetimo, Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak je usmrtio 10 sugrađana, ranio šest, nakon čega je i on ubijen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.