PREDSJEDNIK SABORA

Jandroković o preminulom Grbešiću: Pomagao je društvene, sportske i humanitarne aktivnosti

Svojim bogatim poslovnim iskustvom, znanjem i sposobnošću uspješno je vodio i unaprijedio neke od vodećih kompanija na tržištu koje zapošljavaju velik broj ljudi, kazao je

Gordan Jandroković: Izražavam iskreno saučešće svim prijateljima, kolegama i saradnicima, a ponajprije porodici. PATRIK MACEK / PIXSELL

S. S.

23.8.2022

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je saučešće porodici, prijateljima i kolegama Mirka Grbešića koji je umro u utorak u 62. godini života, istaknuvši kako će ga javnost pamtiti kao jednog od najistaknutijih privrednika u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

- Svojim bogatim poslovnim iskustvom, znanjem i sposobnošću uspješno je vodio i unaprijedio neke od vodećih kompanija na tržištu koje zapošljavaju velik broj ljudi. Iako poslovno uspješan i prepoznatljiv, ostao je samozatajna i nenametljiva osoba koja nije zaboravljala širu zajednicu rado pomažući različite društvene, sportske i humanitarne aktivnosti - rekao je Jandroković.

Odlaskom Grbešića hrvatska poslovna zajednica ostala je bez jednog od svojih najvažnijih ljudi, mišljenja je Jandroković.

- Stoga još jednom izražavam iskreno saučešće svim prijateljima, kolegama i saradnicima, a ponajprije porodici kojoj će zasigurno najviše nedostajati, istaknuo je Jandroković u svoje lično i u ime Sabora.

Grbešić je umro u Mostaru nakon teške bolesti. Bio je vlasnik Brodomerkura, Saponije, Koestlina, Kandita, tržnog centra Mepas Malla u Mostaru, prodajnog centra SMT i niza drugih kompanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.