SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić odlučio: Ana Brnabić je mandatarka nove Vlade Srbije

Odluka je bila komplikovana i složena i da sva tri kandidata za predsjednika vlade bit će važni članovi vlade, poručio je Vučić

Vučić: U Vladi ostaje i Siniša Mali. Screenshot

E. Ć.

27.8.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom svog obraćanja javnosti objavio je da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

Podsjetimo, Vučić je birao između Ane Brnabić, dosadašnje premijerke, Ivice Dačića i Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada.

- U Anu imam bezgranično povjerenje. Kada je jedan od poslanika rekao da je Ana satanizovana, u tom trenutku sam odlučio da izaberem Anu. Ona je bila satanizovana. Ona je u stanju da čini teške stvari od kojih ljudi bježe. 

Ona radi stvari koje svi drugi izbjegavaju. Ponosan sam što imam takvog saradnika. Zato za najvažniju funkciju u zemlji predložim sposobnu, marljivu i prije svega lojalnu Srbiji. Ana neće biti sve četiri godine jer će doći do promjena u 2024. godini, ali je važno da sada održimo kontinuitet - izjavio je Vučić.

On je istakao da je odluka bila komplikovana i složena, te da će sva tri kandidata za premijera biti važni članovi Vlade.

Vučić je rekao da će Dačić imati značajnu i još značajniju funkciju, da će Miloš Vučević biti potpredsjednik vlade, a da će Siniša Mali također ostati u Vladi Srbije i biti jedan od potpredsjenika.

- Ivica Dačić će također imati važnu funkciju, imat će i funkciju koordinatora službi sigurnosti. Siniša Mali, u kog imam ogromno povjerenje, bit će jedan od potpredsednika Vlade, po onome što sam mogao da zaključim na sastanku Predsjedništva stranke - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo da će vlada biti formirana u 20 dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.