HRVATSKI PREMIJER

Plenković navodno namjerava smijeniti hrvatske članove uprave INA-e: Pojeo sam da ne kažem čega ovih godina

Trpim jer sam naučio da se ovakve stvari događaju, a mi smo tu da se brinemo o napretku Hrvatske, dodao je on

Plenković: Osjećam se bijesan. Patrik Maček / Pixsell

E. Ć. / RTL

31.8.2022

Hrvatski premijer Andrej Plenković namjerava smijeniti hrvatske članove uprave INA-e nakon velikog skandala koji potresa Hrvatsku jer su direktor Sektora za plin Damir Škugor i još četiri osobe uhapšene zbog sumnje u preprodaju plina i pranje novca, javlja RTL.

Akciju je pokrenuo USKOK i policija, a otkriveno je da je INA oštećena za više od milijardu kuna, odnosno više od 259.938, 409 KM. 

Inače, nadzorni odbor INA-e ima devet članova, od kojih su četvero hrvatski predstavnici, a preostalih pet su oni koje postavi MOL. Kako "RTL" javlja, Plenković će smijeniti hrvatske članove uprave, te zatražiti da i MOL smijeni mađarske članove.

Plenković je danas održao press konferenciju na kojoj se obraćao medijima. Na pitanje novinara da li osjeća odgovornost jer je neke članove predložio u upravu kompanije INA, Plenković je odgovorio:

- Osjećam se bijesan. Pojeo sam da ne kažem čega ovih godina, mahom tuđih. Trpim jer sam naučio da se ovakve stvari događaju, a mi smo tu da se brinemo o napretku Hrvatske - izjavio je on.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.