PREDSJEDNIK ČEŠKE

Zeman: Crna Gora će uskoro ući u Evropsku uniju

Doživljavamo snažnu podršku Češke evropskoj perspektivi Crne Gore i politici proširenja, rekao je Đukanović

Đukanović i Zeman: Odlični odnosi dvije zemlje. CDM.me

E. Ć.

13.9.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u dvodnevnoj posjeti Češkoj, gdje se sastao sa predsjednikom te zemlje Milošom Zemanom.

Odnosi između dvije zemlje su odlični, istakao je češki predsjednik.

- Crna Gora će uskoro ući u Evropsku uniju i ima punu podršku Češće, tako ćemo doprinijeti dodatnoj stabilnosti regiona. Dijelimo zajednička mišljenja po pitanju Ukrajine i konfliktu koji se tamo odigrava - rekao je Zeman. 

Zeman je komentarisao i pad Vlade Crne Gore, rekavši da se to dešava i u Češkoj, te da je to jedna propratna pojava demokratije koja ne bi trebala uznemiriti nikoga.

- Posebno cijenim poziv predsjednika Zemana za posjetu u vrijeme českog predsjedavanja Vijećem EU, što doživljavamo kao snažnu podršku Češke evropskoj perspektivi Crne Gore i politici proširenja - objavio je Đukanović na Twitter-u.

Nakon sastanka novinarima je rekao kako je Crnoj Gori hitno potrebna odgovorna politička vlada.

Ozbiljna šteta je nanijeta tokom prethodne dvije godine državi i sada je potrebno sanirati te probleme i dobiti dobru upravu nad Crnom Gorom - rekao je Đukanović i dodao kako, prema njegovom mišljenju, ne postoji raspoloženje u parlamentu da se oformi nova vlada i da je realno da se ide u organizaciju izbora da se dođe do odgovorne vlade.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.