NE ZNAJU ŠTA SE DEŠAVA

Građani zabrinuti zbog radova na Pelješkom mostu

Iz Hrvatskih cesta su naveli kako se obavljaju pregledi mosta u sklopu primopredaje radova na redovno održavanje i upravljanje

Radovi na Pelješkom mostu. Slobodna Dalmacija

E. Ć. / Dnevnik.hr

6.10.2022

Brojni građani su primijetili da se na Pelješkom mostu, otvorenom prije nešto više od dva mjeseca, odvijaju neki radovi. Iz pravca Neretve s desne strane mosta stavljena je posebna konstrukcija, a radovi se odvijaju i na čvoru Brijesta gdje se vozi uz privremenu saobraćajnu regulaciju, javlja Dnevnik.hr.

Iz Hrvatskih cesta su naveli kako se obavljaju pregledi mosta u sklopu primopredaje radova na redovno održavanje i upravljanje.

- Takvih pregleda će biti tokom upotrebe (sezonskih, godišnjih, glavnih,…), a sve u skladu s uputama o održavanju i pregledima građevine koja su propisana projektom i tehničkim propisima - piše u odgovoru Hrvatskih cesta.

Vozači nemaju razloga za brigu, navodi Dnevnik.hr, pozivajući se na odgovor iz Hrvatskih cesta.

Podsjećamo, Pelješki most je izgradila velika kineska državna kompanija "China Road and Bridge Corporation (CRBC)". Riječ je o kompaniji koja se bavi ugovaranjem, investiranjem, razvojem i upravljanjem cestama, mostovima, lukama, željezničkim prugama, aerodromima, tunelima, nekretninama i industrijskim parkovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.