DONIJELI ODLUKU

Srpski policajci i službenici na GP Jarinje predali uniforme

Istovremeno to su uradili svi pogranični službenici i policajci, među onima koji su dali ostavke na dužnost bilo je i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine

Policajci na graničnom prijelazu. KOSOVO ONLINE

A. O.

6.11.2022

Srpski policajci koji su u okviru kosovskih institucija radili na administrativnom prijelazu Jarinje predali su danas uniforme i izašli iz službe.

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna sa Jarinja, 70 srpskih službenika stiglo je oko 16 časova na administrativni prelaz Jarinje zajedno, a zatim su predali uniforme i ostavke.


Istovremeno to su uradili svi pogranični službenici i policajci, među onima koji su dali ostavke na dužnost bilo je i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine.

Ovaj potez uslijedio je nakon istog čina koji su nešto ranije danas napravili i policajci iz svih policijskih jedinica na sjeveru Kosova, koji su također izašli iz kosovskih institucija.

Lider Srpske liste Goran Rakić poručio je danas sa velikog narodnog skupa u Sjevernoj Mitrovici da Srbi ostavkama brane Briselski sporazum i međunarodno pravo. Naveo je da su Kurti i Vjosa Osmani desetinu puta ponovili da za njih ne postoji Briselski sporazum i da neće biti ZSO čime su, kako je naveo, praktično poništili Briselske sporazume i "pljunuli u lice" EU, koja je bila garant da Srbi neće biti prevareni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.