INCIDENT

Plenković otišao u Škabrnju, pa mu nekoliko građana okrenulo leđa zbog Anje Šimprage

Rekli su da su ona i njena stranka SDSS – koju su nazvali zločinačkom strankom – nepoželjni

Okrenuli leđa zbog Šimprage. DNEVNIK.HR

S. S.

18.11.2022

Povodom Dana sjećanja na žrtve rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Škabrnju.

Odao je počast žrtvama položivši vijenac ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

Govorilo se da je odustala od odlaska

Uz premijera Republike Hrvatske je bila i potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a Anja Šimpraga. Zbog nje je par mještana i boraca demonstrativno okrenulo leđa.

Rekli su da su ona i njena stranka SDSS – koju su nazvali zločinačkom strankom – nepoželjni, javlja N1.

Podsjetimo, već je bilo informacija da će potpredsjednica Vlade Hrvatske Šimpraga ići u Škabrnju, ali da je njen dolazak ipak otkazan. Ona je na kraju došla, no bilo je jasno da neki misle kako tamo nikako nije dobrodošla.

"Odnijet ću vijenac"

Zapovjednik odbrane Škabrnje Marko Miljanić za Direktno se prisjetio događanja iz rata, ali i poslao poruku političarima u susret Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Izričito je spomenuo i Šimpragu.

- Odmah ću reći kako ona u Škabrnju nije dobrodošla. Ja sam protiv toga, Anja Šimpraga i njezin šef Milorad Pupovac trebaju kleknuti i tražiti oprost od hrvatskog naroda. Ako dođe, meni će to biti jako teško kao i većini stanovnika Škabrnje. Vijenac koji će ona položiti, lično ću, kada se svi maknu, odnijeti na asfalt pred crkvu svetog Luke i zapaliti benzinom. Neka ne dolazi, nije dobrodošla, to je stav i većine kao i načelnika općine, a na silu ne može. Ona i Pupovac vijence mogu položiti Varivodama, a ne u Škabrnji - zaključio je Marko Miljanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.