ODLUKA MINISTARSTVA PRAVDE

Crna Gora izručuje Švicarskoj počasnog konzula Belgije

Dumorti je uhapšen u Crnoj Gori u aprilu ove godine

Dumortije: Predmet istrage švicarskog tužilaštva još od 2015. godine. Vijesti.me

E. Ć.

25.11.2022

Crnogorsko Ministarstvo pravde donijelo je rješenje kojim se dozvoljava izručenje Švicarskoj počasnog konzula Belgije u Crnoj Gori, Žan Luka Dumortijea zbog vođenja krivičnog postupka za dva krivična djela, javlja CDM.

- Nakon zakonito sprovedenog ekstradicionog postupka pred Višim sudom u Podgorici i Apelacionim sudom Crne Gore, u kojem je pravosnažno utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Belgije, počasnog konzula Belgije u Crnoj Gori, Žan Luka Dumortijea, (Jean Luc Dumortier-a), Ministarstvo pravde je donijelo rješenje kojim se dozvoljava njegovo izručenje Švajcarskoj Konfederaciji radi vođenja krivičnog postupka za dva krivična djela - saopćeno je iz Ministarstva pravde Crne Gore.

O ovoj odluci crnogorskog Ministarstva pravde obaviješteni su pravosudni organi Švicarske Konfederacije koji imaju rok od 30 dana da preuzmu osobu na graničnom prijelazu u Crnoj Gori.

Inače, biznis Dumortijea u Crnoj Gori je predmet istrage tužilaštva Švicarske još od 2015. godine. Dumorti je uhapšen u Crnoj Gori u aprilu ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.