SLAVONSKI BROD

U napadu na Djeda Mraza u Hrvatskoj navodno učestvovao i vojnik: Oglasio se MORH

Glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević Hini je večeras potvrdio da su identificirali četiri osobe koje su danas oko 15 sati sudjelovale u tučnjavi

Nemile scene u Slavonskom Brodu. Printscreen

H. J. I.

24.12.2022

Policija je utvrdila identitet četiri sudionika tučnjave u subotu u Slavonskom Brodu u kojoj je, prema neslužbenim informacijama, sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstva odbrane Hrvatske najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage.

Glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević Hini je večeras potvrdio da su identificirali četiri osobe koje su danas oko 15 sati sudjelovale u tučnjavi u užem centru Slavonskog Broda na Šetalištu braće Radić.

- Za sada su privedene tri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio u kojem su svojstvu sudjelovali u incidentu. Četvrta osoba je zatražila liječničku pomoć i ona se trenutno nalazi u bolnici - rekao je Kovačević.


Još se ne zna težina povreda

Na upit Hine o povezanosti današnjeg incidenta i Vojne policije čije je vozilo večeras parkirano nedaleko slavonskobrodske policijske stanice, Kovačević je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.

Nakon objave video snimke današnje tučnjave na internetu i lokalnim portalima, dio komentarora je jednog od sudionika identificirao kao djelatnu vojnu osobu. Na snimci se vidi kako na cesti leži mladić obučen u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići, prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu. Prema navodima na društvenim mrežama, mladić koji ga nogom udara je djelatna vojna osoba. Nakon udarca mladić je pao na asfalt.

Povrijeđenom je pružena liječnička pomoć, a za sada nema informacija o težini njegovih povreda.

MORH osuđuje incident

Reagirajući na objavljenje informacije iz Ministarstva odbrane RH (MORH) večeras su najoštrije osudili svaku vrstu nasilnog ponašanja te izrazili žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

- Ministarstvo odbrane od načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH - ističe se u saopćenju MORH-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.