NE ŽELE PARTNERSTVO

Crna Gora: Bošnjačka stranka neće u Lekićevu vladu

Onaj ko Crnu Goru svjesno skreće sa evropskog puta i vodi je prema novoj međunarodnoj izolaciji, ne može za to naći partnera u Bošnjačkoj stranci, rekao je Ibrahimović

Bošnjačka stranka. CDM

A. O. / CdM

30.12.2022

Bošnjačka stranka neće učestvovati u razgovorima za formiranje 44. Vlade Crne Gore čiji je mandatar Miodrag Lekić.

Iz BS-a su prethodnih dana jasno saopćili da ne žele da budu partneri onima koji Crnu Goru svjesno vuku u međunarodnu izolaciju.

Lider BS-a Ervin Ibrahimović nedavno je potvrdio ovu informaciju. Vlada Crne Gore koja se formira suprotno apelima partnera iz EU i SAD, nema podršku BS-a, piše CdM.


Dodjela mandata

- Onaj ko Crnu Goru svjesno skreće sa evropskog puta i vodi je prema novoj međunarodnoj izolaciji, ne može za to naći partnera u Bošnjačkoj stranci, jer su negativne posljedice takve politike od prije 30 godina i danas snažno prisutne u društvenom, političkom i ekonomskom životu Crne Gore - kazao je Ibrahimović.

Aktuelna parlamentarna većina riješena je da, uprkos apelima međunarodnih partnera, na osnovu neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku, da mandat Lekiću za formiranje 44. Vlade.


Neće podržati Vladu

Najavljeno je da će ta Vlada biti izabrana do 19. januara, a jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević već je poručio da ukoliko ne bude koordinator službi sigurnosti PzP neće podržati tu Vladu.

Ranije danas lider Albanske alternative Nik Đeljošaj je poručio da manjinske partije ne treba da razgovaraju o učešću u novoj Vladi, jer se vraćaju u devedesete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.