NIJE UTVRĐEN UZROK NESREĆE

U Sloveniji se prevrnuo vagon teretnog voza, muškarac teže ozlijeđen

Kabina se odvojila i survala u ponor dubok deset metara na obalu rijeke Save

Vagon teretnog voza s transformatorskom stanicom prevrnuo se sinoć. 24ur

A. Č.

7.1.2023

Vagon teretnog voza s transformatorskom stanicom prevrnuo se sinoć na željezničkoj stanici u Zidanom mostu u Sloveniji pri čemu je teže povrijeđena jedna osoba, a prema policiji riječ je o državljaninu Češke.

Vagon se prevrnuo oko 1:30 u noći, objavila je policija iz Celja te dodala da je državljanina Češke vozilo hitne pomoći prevezlo u bolnicu. Prema riječima celjske policijske uprave, unesrećeni je bio u posebnoj kabini za vagonom koji se prevrnuo. Kabina se odvojila i survala u ponor dubok deset metara na obalu rijeke Save.

Unesrećenog su izvukli vatrogasci, koji su pregledali vagon koji ima dva spremnika za pogonsko gorivo i akumulator. Preventivno su stručnjaci pregledali i površinu rijeke Save do Radeča zbog moguće izlijevanja goriva.

Kako su objavile Slovenske željeznice, prijevoz izvanrednog tereta izvodio je strani izvođač. Policajci su rekli da još nije utvrđen uzrok nesreće, a prema prvim procjenama pričinjena je velika materijalna šteta. Željeznički promet kroz Zidani Most bio je prekinut, a nakon tri sata tijekom jutra ponovno je uspostavljen jednim kolosijekom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.