PODGORICA

Oštra reakcija Ambasade SAD u Crnoj Gori: Iskazano je veliko nepoštovanje prema institucijama BiH

Prisustvo ceremoniji na kojoj je odata počast Putinu, koji je ničim izazvan rouzrokovao teško razaranje i ljudske patnje, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u EU, navode iz Ambasade SAD

Ambasadorica Rajnke: Razočarani odlukom Kovača i Damjanovića. Glas Amerike / Vijesti.me

E. Ć. / Glas Amerike

12.1.2023

Američka ambasada u Crnoj Gori saopćila je da je "veoma razočarana" odlukom dvojice crnogorskih ministara Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića da prisustvuju nedavnoj svečanosti povodom obilježavanja neustavnog dana RS, kojeg je ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim 2015. godine.

- Tim potezom je iskazano veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine - poručeno je iz ambasade SAD u Crnoj Gori za "Glas Amerike".


Podsjetimo, na svečanosti u Banjoj Luci prisustvovali su ministri pravde i finansija Marko Kovač i Aleksandar Damjanović. Inače, na toj ceremoniji predsjednik RS Milorad Dodik dodijelio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Orden RS.

- Prisustvo zvaničnika crnogorske vlade na tom događaju, na kojem je također odata počast ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, čiji je rat u Ukrajini, koji nije ničim izazvan, prouzrokovao teško razaranje i ljudske patnje, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji, i sa principima i vrijednostima koje dijele članice evroatlantske zajednice - naglašeno je iz američke ambasade u Podgorici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.