NEUMORAN

Najstariji volonter: Fadil iz Novog Pazara u penzionerskim danima skuplja pomoć za Tursku i Siriju

On već sedmicu dana, od jutra do mraka, zajedno sa svojim kolegama, istovara i utovara kamione, selektuje i pakuje prikupljenu pomoć

Fadil Kamešničanin - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Anadolija

14.2.2023

U Regionalnom prihvatnom centru u Novom Pazaru, u kojem se prikuplja pomoć za Tursku i Siriju, svakodnevno volontira više desetina građana, a među njima najstariji je sedamdesetogodišnji Fadil Kamešničanin.

On već sedmicu dana, od jutra do mraka, zajedno sa svojim kolegama, istovara i utovara kamione, selektuje i pakuje prikupljenu pomoć.

Fadil za Anadoliju kaže da su ga pogodila stradanja turskog naroda i da nije mogao da sedi i posmatra šta se dešava, a da ne uzme učešće u akciji prikupljanja pomoći.

- Nije mi teško, svakodnevno sam ovde sa kolegama. Ponosan sam na sandžački narod i na našu omladinu. Stvarno je naša omladina dala veliki doprinos ovoj akciji, u Evropi ovakvih omladinaca nema. Zahvaljujem se svim školama, humanitarnim organizacijama i svima koji su podržali ovu akciju - rekao je Kamešničanin.

Ovaj čovjek, neumoran i uvijek nasmijan, nekadašnji je akcijaš koji je radio na izgradnji brojnih saobraćajnica u bivšoj Jugoslaviji. Tri decenije je živio u Danskoj, jedno vrijeme bavio se glumom. Posljednje tri godine je u rodnom Novom Pazaru gdje učestvuje u brojnim društveno korisnim aktivnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.