ŠALJU POMOĆ

Učenici i zaposleni u novopazarskoj Gimnaziji skupili 1.300 eura za turski narod

Novac je uplaćen na namjenski žiro račun koji je otvorio grad Novi Pazar, rekao je direktorica Raždaginac

Odličan odziv u Gimnaziji u Novom Pazaru. Anadolija

Anadolija

13.2.2023

Zaposleni i učenici Gimnazije u Novom Pazaru prikupili su 1.300 evra pomoći za narod Turske iz mjesta koja su pogođena jakim zemljotresima. 

Direktorica ove srednje škole Dženana Raždaginac za Anadoliju je rekla da je akcija trajala samo jedan dan i da je zadovoljna prikupljenim iznosom.

- Hitno smo reagovali i svako je dao u skladu sa svojim mogućnostima. Obavijestili smo Đački parlament pa su i učenici učestvovali u ovoj akciji. 

Zadovoljni smo sumom koju smo prikupili jer je akcija trajala samo jedan dan. Novac je uplaćen na namjenski žiro račun koji je otvorio grad Novi Pazar - rekla je Raždaginac.

Raždaginac: Zadovoljni smo sumom koju smo prikupili. Anadolija

Dodala je da je ponosna na sve učenike i cijeli kolektiv škole koji su, kako ne ocijenila, pokazali da su ljudi dobrog srca, humani i plemeniti. Ona kaže da su građani Novog Pazara tužni i potišteni zbog tragedije koja je zadesila jugoistok Turske.

- Mi smo sa turskim narodom u svojim mislima. Želimo im brz oporavak i da se to više nikome ne dogodi - kazala je ona.

Punoljetni učenici Gimnazije, prema riječima direktorice Raždaginac, volontirali su u Regionalnom prihvatnom centru gdje su pakovali i slagali prikupljenu odjeću, obuću i drugu pomoć koju su građani donosili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.