PRONAĐENO I ORUŽJE

Ekstremisti koji su nasilno htjeli da sruše vlast u Srbiji danas idu kod tužioca

Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsjednika Republike Srbije

Uhapšena su trojica muškaraca. MUP Srbije

H. J. I.

17.2.2023

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, u srijedu navečer uhapsili su Damjana Kneževića (35), Dejana Zlatanovića (52) i Dejana Babočeka (36) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, dok se Baboček tereti i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, oni će danas biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsjednika Republike Srbije.

U saopćenju MUP-a Srbije stoji da je policija kod Babočeka pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao M. J., koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. M. J. je, kako se sumnja, to oružje prethodno otuđio, pa se tereti i za krivično djelo teška krađa.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšen je i I. T. (28).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.